Digital lærings- og kommunikationsplatform udviklet på baggrund af et stort analysearbejde fra 2005-2009, med input fra førende eksperter i Danmark og internationalt.

Mobile Fitness

Mobile Fitness er en digital sundhedsplatform udviklet på baggrund af et stort analysearbejde fra 2005-2009, med input fra førende eksperter i Danmark og internationalt. Mobile Fitness er baseret på nyeste forskning fra Københavns Universitet og anvender unikke algoritmer, der beregner det mest optimale vægttabsforløb for den enkelte. Mobile Fitness’ programmet er udviklet med henblik på at sikre en optimal ressourceudnyttelse i vægttabs- og livsstilsprojekter, med høj fastholdelse af brugere under forløb og opnåelse af varige livsstilsændringer. Projektet vandt en international pris blandt 66 nominerede projekter som støtteredskab til læger, sygeplejersker, kliniske diætister og patienter.

Digitalt læringsmiljø med den enkelte i centrum

Gennem et nøje tilrettelagt forløb søger Mobile Fitness programmet, med udgangspunkt i den enkelte, at uddanne brugerne og gøre dem bevidste om deres daglige adfærd. Trin for trin lærer den enkelte om forskellige aspekter indenfor sund, nærende og slankende kost og regelmæssig motion, således at brugeren på sigt udvikler handlekompetencer og dermed handlekraft.

Personlig og vedkommende kommunikation

Kernen i Mobile Fitness løsningen er et digitalt kommunikationsprogram. Det digitale kommunikationsprogram sender kontinuerligt personaliseret kommunikation ud til den enkelte bruger. Programmet er baseret på den enkelte brugers vægtudvikling og personprofil og herved sikres det, at kommunikationen bliver målrettet, vedkommende og personlig. Brugerens udvikling er således ikke blot central for det endelige resultat, men er også omdrejningspunktet for den løbende kommunikation.

Programmet

Programmet Mobile Fitness fungerer ved, at brugeren tilmelder sig på internettet og her gennemgår et sundhedsspørgeskema. På baggrund af svarene fra spørgeskemaet beregner programmet efterfølgende det mest optimale forløb for den enkelte. Brugeren får adgang til dels en personlig profil på internettet, dels en applikation på mobiltelefonen. Her tilbydes brugeren, udover det personligt designede forløb, adgang til en række hjælpefunktioner og artikler. Brugeren modtager løbende automatiseret kommunikation i form af programbeskeder, sms’er, videoklip og e-mails.

De forskellige aspekter af sundhedsindsatsen

Med den mobil- og webbaserede sundhedsplatform får brugeren blandt andet adgang til følgende elementer;

  • Personaliseret kost- og vejledningsprogram
  • Motions- og træningsprogram
  • Mulighed for individuel online vejledning af en klinisk diætist
  • Adgang til diverse artikler og multimedieindhold som al sammen er udarbejdet af eksperter indenfor de pågældende områder

Kunne I tænke jer jeres eget sundhedsprogram?

Læs mere